Витоша Бистрица посреща Септември в първия мач от десетия кръг на Първа лига. Двубоят може да следите в Gong.bg, както и да гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

Това е мач между двата най-скорошни съперника от столицата, които едва за втора година се изправят един срещу друг в елита. И точно заради това, то няма как да е с друг заряд, освен борба за оцеляване и трупане на точки в тази неравна битка.

Вратарят на Витоша Християн Василев спаси в миналия кръг срещу Левски (1:4) втора дузпа в кариерата си в елита. Първата бе на 7 март т.г. при гостуването на Ботев Пд, в което бистричани също паднаха с 3 гола разлика (0:3)

Григор Долапчиев, който в предишния кръг срещу сините откри головата си сметка през сезона, е футболистът, вкарал всички попадения за бистричани в елита срещу тимовете от Топ 3 Лудогорец, ЦСКА и Левски – общо 4.

Ивайло Лазаров (Витоша) има вече 3 асистенции в сметката си от началото на сезона, докато за целия предишен сезон подаде само един голов пас в 25 срещи

При нова загуба Септември ще изравни най-дългата си серия от поражения в Първа лига - 7, фиксирана между 10 ноември 1998 г. и 19 март 1999 г. (от 13-ия до 19-ия кръг включително) , след онзи сезон септемврийци изпаднаха от елита и се завърнаха в него чак след 18 години.

Голът на Ишмаел Байду във вратата на Локо Пд в миналия кръг бе първи за септемврийци след 377 игрови минути. Последният голмайстор за тима бе Борис Галчев на 13 август т.г. при загубата с 1:2 от Ботев Вр.

Нападателят на Септември Мирослав Будинов се отпуши в мач за купата срещу Кариана през седмицата след 15 поредни мача за първенство без гол (6 в края на миналия сезон).