Локо Пд и Черно море откриват 17-ия кръг в Първа лига с мача си днес, петък, от 17.30 ч.

Двубоя можете да следите минута по минута в Gong.bg, както и с картина по DIEMA SPORT 2, на платформата GONG PLAY, както и по Дарик радио.

Македонецът Стефан Йевтоски записа дебют в българското първенство с екипа на пловдивчани в миналия кръг срещу Монтана. 19-годишният халф дойде в клуба още през януари т.г.

С Едуард Ераносян начело Локо Пд спечели 10 от възможните 12 точки в последните 4 кръга от първенството. За същия период единствено Лудогорец с Георги Дерменджиев е спечелил и 4-те си мача.

Дани Кики има вече 166 шампионатни мача за Локо Пд и така влезе във вечния Топ 20 на клуба по участия. Преди него е сегашният му наставник Едуард Ераносян със 168. Мартин Камбуров пък е с 210 и е 12-и в подреждането.

Варненци са вкарали поне по гол в последните си 11 шампионатни срещи с пловдивчани, за последно не се разписаха срещу този съперник преди повече от 3 години – при 0:1 на „Лаута” на 11 ноември 2013 г.

Черно море е трети в подреждането за най-силен гост с 13 точки след лидерите Лудогорец (19) и Левски (15).

Още 2 гола са необходими на Георги Илиев, за да попадне във вечния Топ 100 на топреализаторите в елита. Халфът на Черно море стана шампион с Локо Пд през 2003/04 г. под ръководството на сегашния наставник на локомотивци Едуард Ераносян. В сегашния състав на железничарите пък има трима от тогавашния шампионски тим – Кирил Котев, Мартин Камбуров и Ванчо Траянов.

Вероятни състави:

Локо Пд: Ел Харуби, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Траянов, Луке, Марчев, Умарбаев, Бакалов, Камбуров

Старши треньор: Едуард Ераносян

Черно море: Коварж, Сукул, Станчев, Траянов, Венков, Цветков, Георгиев, Секо, Илиев, Коконов, Бакари

Старши треньор: Георги Иванов

Стадион: „Локомотив“, Пловдив

Рефер: Никола Попов