Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович се зарадва след първата победа на „червените” през новия сезон над Славия с 2:1. Сръбският специалист призна, че отборът е показал характер, а също така е бил с по-добрите положения в срещата. Същевременно специалистът каза, че отборът му ще пътува за Хърватия срещу Осиек с цел да вкарва голове, а не да се защитава.

„Радвам се за победата, тъй като най-накрая успяхме да спечелим в първенството. Не стартирахме както трябва, а губихме с 0:1. Не изглеждаше, че ще спечелим мача, но тимът показа характер. Евандро влезе в игра и вкара два гола, решавайки мача в наша полза. Мисля, че вече изглеждаме по-добре в двубоите. Сътворихме положения, някои чисти. Като цяло мисля, че заслужено победихме. Сега атмосферата е позитивна преди реванша с Осиек в Хърватия”, започна Петрович.

„Много беше важна тази победа. Нямахме успех досега и се връщаме на правия път. Това е най-позитивното. Имаме по-позитивна атмосфера за Осиек и да мислим за този мач. Срещу Осиек най-вероятно пак ще играем по този начин. За в бъдеще не знам. Нямам варианти непременно да играем по различни начини. Рафаел Енрике е контузен, Жоржиньо отиде в Лудогорец – затова правим промени”, продължи Петрович.

„Мога да кажа следното за ЦСКА – не се страхувам и отговарям за резултатите. Ако има проблем, аз се боря да направим добър отбор и да бъдем доволни. Днешният мач е такъв. Мисля, че в бъдеще време няма страшно за резултатите. Ако не са добри резултатите, знам какво следва. За да е прав треньорът, трябва да побеждава”, продължи той.

„Загорчич завърши профи-лиценз в България. Много талантлив треньор е и мисля, че добре води отбора си. Създадоха ни много проблеми”.

„Не знам дали Петър Занев ще е готов за Осиек – не знам. От Осиек не са играли десетима футболисти, които са основни, но това е с нещо с две лица. Хубаво е да си починат, че когато се освежат ще играят по-добре, но от друга ние няма да отидем там да се браним, а ще отидем, за да вкарваме голове”, коментира треньорът на ЦСКА.

„Не знам как да ви отговоря за миналото ми с Осиек. Това е отборът, който обичам – 14 години играх там. Народът там ме уважава, започнах да бъда треньор там в Югославия в Първа лига. След това отидох в Суботица, Радник, Цървена звезда. Тръгнах от Осиек след 25 години там и винаги се връщам с радост към тези моменти и винаги там всеки ме уважава”, потвърди той.

„Стадионът на Осиек е същият, когато и аз играех там. Правят пет футболни терена по пример от Унгария и Франция. Но този старият стадион няма да го ползват повече. Нека да загубим с 1:2, пък ще бъде супер и това”, завърши Петрович с усмивка.