Отборът на Левски гостува на Ботев в двубой от 12-я кръг на Първа лига. Мачът е от 17.30 часа. Можете да го следите в GONG.BG, да го гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2, както и да го слушате по Дарик радио.

Футболистите на Левски ще се опитат отново да се изкачат на първата позиция във временното класиране, тъй като в момента са на точка зад временния лидер Лудогорец. „Сините“ са с 27 точки на второто място, а разградчани са първи с 28 точки, но ще останат с мач по-малко след изиграването на всички двубои от 12-я кръг.

Тимът на Ботев пък е шести във временното подреждане със 17 точки в актива си, на две от петия Дунав и на една пред Локомотив Пловдив и Берое.

Ботев не вкара нито един гол в последните си 3 шампионатни срещи с Левски– 0:1 като гост на 28 септември 2015 г., 0:0 в Коматево на 5 декември м.г. и 0:3 на „Герена” на 9 април 2016 г. Серкан Юсеин има вече 3 гола от началото на сезона, докато в предишните си 4 сезона с жълто-черния екип не се бе разписвал нито веднъж. Тодор Неделев пък е последният футболист на „канарчетата", успял да отбележи 2 гола в един шампионатен мач със „сините" – при 2:1 на свой терен на 21 юли 2013 г.

От другата страна, Роман Прохазка има най-много голове в кариерата си у нас срещу Ботев – 3 от общо 12 в Първа лига. Когато се разписа срещу Ботев, Левски би с по 3:0 – на 23 ноември 2014 г. в Коматево и на 9 април т.г. на „Герена” (2 гола).

Другата чуждестранна звезда на тима Антонио Аниете има вече 16 гола за „сините" в първенството, с които е в клубния Топ 5 на топстрелците чужденци след Гара Дембеле (26), Седрик Бардон (24), Дарко Тасевски (21) и Бзил де Карвальо (19).

Левски води в класирането за най-силен гост с 11 точки от 5 мача навън, единствен не е допуснал загуба на чужд терен през сезона. Освен това отборът влиза в двубоя срещу Ботев, след като през седмицата допусна първа загуба през сезона – 2:3 на осминафиналите за купата срещу Черно море, след 14 срещи без поражение във всички състезания (9 победи и 5 равенства).

В навечерието на срещата наставникът на Левски Елин Топузаков коментира, че някои футболисти в отбора имат оплаквания. С контузии са Александър Драгомиров Александров и Виктор Генев. Двамата ще пропуснат гостуването от 12-ия кръг.

„Имаме леки болежки при някои футболисти, но до мача има достатъчно време и ще заложим на най-доброто. Нямаме някаква серия от негативни и лоши резултати, ясно беше, че не може само да побеждаваме, лошото е, че се случи в мач, в който имахме предимство и пропуснахме много положения, а тук е двубой за първенство, гонят се точки", коментира Топузаков. 

Сред 18-те футболисти, които в Ботев избраха за предстоящия мач попадна 15-годишният талант от школата на клуба Кристиан Добрев. Извън групата за сблъсъка със остана контузеният Цветомир Панов, а на разположение на треньорския щаб ще бъде изтърпялият мач наказание Даниел Златков.

Напомняме, че от 14.45 часа можете да следите двубоя от 11-я кръг на Втора лига между Етър и ЦСКА-2. Можете да гледате мача в GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2.