Левски приема Ботев Пловдив в първия плейофен кръг от първата шестица на първенството. Срещата е по-късно днес, от 20:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще може да бъде проследена с GONG.BG, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„Сините“ завършиха редовния сезон на третото място в класирането с 54 точки в актива си, които натрупаха след 17 победи, 3 ремита и 6 поражения. „Канарчетата“ останаха позиция назад с 45 пункта (13 победи, 6 равенства и 7 загуби).

По време на паузата за националите Левски не игра контрола. Георги Дерменджиев реши да проведе две учебни игри с юношеските формации на клуба. На „Герена“ обаче не бе спокойно.

Поредните вълнения дойдоха по оста Левски – национален отбор на България. А причината бяха слухове за треньорска рокада в гранда от „Георги Аспарухов“. Тиражираните твърдения бяха, че Георги Дерменджиев ще бъде заменен с Петър Хубчев, чието място в държавния тим ще заеме Красимир Балъков. Мигновено замесените страни опровергаха тези информации, а самият Дермеждиев обясни, че е бил уверен от изпълнителния директор Павел Колев, че остава на поста.

Така в тази бурна обстановка пловдивчанинът продължи да готви състава си за срещата, в която няма да може да разчита на опорния полузащитник Хали Тиам.

Срещу Ботев Пд опитният халф ще изтърпи втория си мач наказание заради натрупаните 9 жълти картона.

След шампионатния успех на Левски срещу Верея в последния кръг от редовния сезон използваната от „сините“ бройка чужденци през настоящия сезон е рекордна в клубната история. След дебютите на Седрик Унтонджи и Еркебулан Сейдахмет цифрата наброява 21.

Междувременно „жълто-черните“ уплътниха паузата за евроквалификациите при националните отбори с контрола с Локомотив София, която загубиха с 1:2.

Добрата новина за Киров е, че ще може да разчита на капитана си Лъчезар Балтанов. Халфът се завръща след изтърпяно наказание.

В същото време от сметките на специалиста отпаднаха Перейра и Атанас Зехиров, които имат травми. Под въпрос са Антон Карачанаков, Васил Шопов и Тонев.

Ботев се намира в серия от 21 поредни поражения при визитите си на Левски в първенството. Иначе на ниво шампионат двата състава са се изправяли един срещу друг 133 пъти. Левскарите имат 74 победи срещу 38 за ботвевистите. Ремитата са 21. Головата разлика е 243-148 за Левски.

Главен съдия на мача ще бъде Никола Попов.