Старши треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску призна, че отборът му не е показал максимума от възможностите си при трудната победа с 1:0 над Черно море на стадион „Българска армия“.

„Червените“ се наложиха с гол в продължението на срещата на Густаво Кулма.

„Първо искам да поздравя играчите, които се бориха до последния момент. Не спряха нито за миг. Искам да благодаря много на феновете, обещах да им изградя силен отбор. Имаме силен отбор, но в тези моменти имаме още по-голяма нужда от тях. Днес не бяхме готови на 100%, но се вложихме максимално, но след цялото напрежение, играчите ни искаха да спечелят. Имаме нужда от добра организация в предни позиция. Трябва да бъдем по-фокусирани и агресивни в наказателното поле, за да правим мачовете си по-лесни. Съперникът ни се защитаваше много дълбоко“, коментира румънеццът.

„Имаше и добри и лоши моментни, но и дори по този начин пратихме много топки в последната третина на терена. Трябва да бъдем много по концентрирани. Джордан не е в най-добра форма, трябва да се погрижим за него. Видяхме и Диого Виана, който се появи след 3-седмична пауза. Знам, че футболът, който показахме, не е този, който искат феновете“, продължи той.

Специалистът каза още, че е наясно, че търпението на феновете на „Българска армия“ не е голямо.

„Знаем, че феновете тук са като тези на Стяуа - не са търпеливи, но аз ще ги помоля за търпение. Не бях въвлечен в селекцията през лятото, не водих и подготовката. Сигурен съм, че ще изградим силен отбор.“

Относно отстраняването на капитана ЦСКА Борис Галчев от тима, Йорданеску обяви, че скоро клубът ще излезе с официална позиция по темата.

„Видях някои слухове в медиите, не искам да ги дискутирам. Искам да дискутирам тази тема, а това, което се случи на мача. Вие тепърва ще видите как ще решим този проблем в клуба. Казах ви, че тепърва клубът ще има официална позиция по този случай“, завърши Йорданеску.