Старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев заяви, че е недоволен не толкова от равенството 1:1 като гост на Черно море, колкото от играта на неговите момчета.

„Смърфовете“ поведоха на „Тича“ от дузпа на Мартин Камбуров, като в същото време домакините останаха с човек по-малко. Въпреки това Черно море успя да стигне до равенство след попадение на Матиа Курьор през второто полувреме.

„Обяснение не мога да дам веднага след мача, защо се случи така, но изгонването ни подейства, отколкото на Черно море - те се мобилизираха. Трябваше да държим топката и да си я подаваме, да сменяме фланговете. Нормално, така щяхме да намерим дупка“, сподели Илиан Илиев.

„Пропуснахме едни 30 минути през второто полувреме, когато Черно море изравни. Но това е психика, с човек повече и гол, чакаш мачът да свърши. Но това е футболът, не съм доволен не толкова от това, че не победихме, а че не играхме добре.“

„Когато не губиш мачовете, самочувствието се вдига. Когато не бях в Локомотив, имаше коментари, че Локомотив може да не вземе точка в първите кръгове след подновяването, но взехме точки“, сподели Илиан Илиев.

„Всеки си е мислел, че мачът почти свърши, след като Черно море остана с човек по-малко. Вземахме топката и веднага пас назад, вместо да се търси завършване на атаката“, завърши треньорът на Локомотив Пд.