Черно море стигна само до равенство в домакинството си на Локомотив Пловдив. Двата тима завършиха 1:1 на "Тича" и въпреки че играха почти цял мач с човек по-малко, домакините могат да съжаляват, че не взеха успеха. 

Мачът започна кошмарно за варненци - гол от дузпа на Мартин Камбуров в 10-та минута и изгонване на Симеон Райков. Но момчетата на Никола Спасов направиха много силна втора част на мача, вкараха гол чрез Матиа Курьор, но това беше всичко за тях и мачът приключи при равен резултат. 

Първото полувреме беше много постно и не предложи много емоции на зрителите по трибуните. Точните удари към двете врати бяха твърде малко, но все пак имаше интересни ситуации в началото на мача. 

Първата от тях беше в 7-та минута, когато Борислав Стойчев прати топката в аут след удар с глава. Това беше и първият удар към една от двете врати. А въпреки че почнаха мача по-тромаво, гостите първи стигнаха до гол. 

Това се случи в 10-та минута, когато получиха право да изпълнят дузпа. Тогава Ванчо Траянов пуска страхотен извеждащ пас към Крум Стоянов в наказателното поле. Крайният бранител беше спънат от Симеон Райков и беше дадена дузпа. 

Тя беше безспорна, а заради нарушението си играчът на "моряците" беше изгонен. Така положението на терена за тях стана много сложно. Особено след като от 11-те метра Мартин Камбуров вкара за 1:0, с което записа своя 162-и гол в А група, изравнявайки се по този начин на седмата позиция във вечната ранглиста със Стефан Богомилов. 

След това попадение мачът се разви в доста борбено русло и положенията станаха кът. Имаше предимно битка за всяка една топка, а гостите се позатвориха, за да пазят преднината си. И тази тактика даде резултат преди почивката. 

Черно море опитваше някакви атаки, но те често не вещаеха никаква опасност. Статичните положения, изпълнявани от Георги Илиев, също нямаха особен успех. Така най-чистата ситуация за "моряците" дойде едва в 42-та минута. 

Тогава Стенио направи самостоятелен пробив почти през целия терен и стигна до границата на наказателното поле. От там отправи страхотен фалцов удар, но вратарят Ясин ел Харуби изби акробатично с една ръка. Така първата част завърши при един гол аванс на гостите. 

Тяхната пасивна игра с човек повече определено не се оказа правилна тактика. Домакините тръгнаха по-смело напред след подновяването на играта и в 48-та минута можеха да изравнят, когато Георги Илиев беше изпуснат зад защитата и стреля, но прекалено слабо и Ел Харуби улови. 

Но активната игра на "моряците" и прекалено безидейната и пасивна такава на гостите доведе и до логичното - бързо изравняване. Това се случи в 54-та минута. Тогава Стенио намери Даниел Георгиев на десния фланг и той центрира страхотно, качвайки топката на главата на Матиа Курьор. Той я прати в мрежата, а за това спомогна и неразчетеното излизане на Ел Харуби - 1:1. 

"Моряците" продължиха да са доста по-активни и да имат по-хубавите шансове. Георги Илиев стреляше от статичните положения, но без успех. Стенио в 63-та минута можеше да направи обрата пълен, когато след пас на Курьор беше оставен сам срещу вратаря, но ударът му мина на няколко сантиметра в аут и ситуацията беше пропиляна. 

Последваха интересни минути, но с малко положения. Битката беше много здрава, а гостите леко се поотвориха и опитаха своите възможности. Пауло Серджо до смяната си и Крум Стоянов бяха много активни по фланга, но не успяха да затруднят Георги Китанов. 

Домакините също имаха своите възможности, но Курьор и Илиев не успяха да оползотворят малкото създали се положения пред играчите на домакините. Те обаче можеха да бъдат наказани в 85-та минута при една бърза контра. 

Тогава Крум Стоянов беше изпуснат и нахлу по левия фланг, като центрира успоредно на голлинията. Топката стигна във вратарското поле и Мартин Камбуров стреля, но прати топката високо над вратата и пропиля страхотен шанс. 

В крайна сметка това беше всичко интересно в този мач и двата тима си тръгнаха с по точка от "Тича". Тя обаче едва ли ще им помогне особено в преследване на целите, тъй като и Черно море, и Локо са закотвени здраво в средата на таблицата и ще доиграят спокойно сезона.