Вратарят на Пирин Красимир Костов призна, че е доволен от спечелената точка при гостуването си на Черно море в Каварна. Именно стражът бе с основна заслуга благоевградчани да не загубят срещата с решителна намеса през втората част.


Именно отличните изяви на Костов под рамката му донесоха и наградата за Играч на мача.


„Разбита се, че съм доволен. Играхме сърцато и борберно и доказахме, че сме един стойностен отбор. Всеки се раздаде на терена, нямаше някой, който да не даде 100% от себе. Мачът беше равностоен, ако изключим единственото чисто положенив за Черно море“, коментира Костов.


Той коментира и самото положение, при което успя да отрази силния удар на Александър Цветков: „Най-важното в такива ситуации е късметът. Тук той беше на моя страна, след това следва инстинктът и рефлексът. Мисътла в такива ситуации е само една - да не влезе топката във вратата. '


Краси Костов засегна и темата с конкуренцията с неговия съотборник Героги Аргилашки, която според него е полезна и за двамата вратари.


„Мисля, че и за двамата конкуренцията е добра. Без нея не можеш да се развиеш. Тя кара всеки футболист да върви напреди и нагоре.“


Костов призна още, че в следващия кръг Пирин отива да „не загуби“ от Локомотив Горна Оряховица в Пловдив.