Първа професионална лига продължава с двубоите, които имат по-специален заряд, а един от тях без съмнение е домакинството на ЦСКА-София срещу Пирин Благоевград от 17-ия кръг. Мачът определено вещае да бъде интересен, тъй като предишната среща между двата тима през сезона доведе до първите големи сътресения при „червените“.

Именно онова 1:1 на 20 август бе причината Христо Янев да подаде оставка като старши треньор. Впоследствие ЦСКА-София ангажира Едуард Йорданеску, който издържа 11 шампионатни срещи начело (общо 12, като прибавим и неочакваното отпадане от Локомотив София за Купата), преди също да си стегне куфарите.

До голяма степен гостуването в Благоевград беше катализаторът, който отприщи различни процеси в „червения“ клуб и със сигурност момчетата на Стамен Белчев ще бъдат повече от мотивирани да надиграят коравите „орлета“. Временният наставник на ЦСКА-София вече подчерта, че очаква 4 победи в срещите до зимната пауза, като първата от тях дойде в средата на седмицата, когато Нефтохимик беше сразен с 2:0 в Бургас.

Пирин също имаше поводи за радост и самочувствие в междинния кръг, където буквално разнищи Дунав Русе с 4:1 у дома. Това си остава и най-сериозният успех на благоевградчани дотук през първенството. Те ще опитат да затвърдят положителните впечатления, като пробват да се преборят за нов позитивен резултат насред не особено гостоприемния стадион „Българска армия“.

Домакините няма да могат да разчитат в този мач на контузения Давид Симао, който все още е невъзстановен. В предния кръг наставникът Белчев показа, че е готов да гласува по-голямо доверие на играчи като Кирил Десподов и Никола Колев, като остави Диого Виана на резервната скамейка. По-вероятно е сега португалската звезда обаче да се върне сред титулярите, а това едва ли са добри новини за защитата на Пирин.

Гостите могат да разчитат на оптимален състав, като добрата новина при тях е все по-добре работещото партньорство между Станислав Костов и Даниел Младенов. Двамата вкараха 4-ите гола във вратата на Дунав, като Костов прибави на сметката си и асистенция при откриващия гол на Младенов.

Гледайте ЦСКА-София срещу Пирин от 17,30 часа пряко по телевизия DIEMA SPORT 2, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.