Старши треньорът на Монтана Атанас Джамбазки бе изключително разочарован от своя отбор след загубата с 0:2 от Славия в мач от 18-ия кръг на Първа лига.

 

Той чистосърдечно обяви, че тимът му е най-слабият в Първа лига и обяви, че единственият начин Монтана да остане в елита е през зимната пауза да се направят много промени в селекцията. Той обвини играчите си и в липса на мотивация.

 

"Ние спокойно мога да кажа, че сме най-слабият отбор в тази група. Това го заявявам най-отговорно, вече толкова мача, по-слабият отбор сме, това е причината. По този начин и с тези хора няма да стане", заяви Джамбазки.

 

"Ние получихме една контузия в края на полувремето на Бамба и рискувах като включих Маркиньос като централен защитник и вкарах повече офанзивни футболисти, но ние сме много ялови пред гола."

 

"Резултатът беше негативен за нас. Дали ще стане още по-негативен...опитахме да се върнем в мача. При втория гол левият защитник нашият покри. После направи куп детски грешки. Но това са ни възможностите. Това е."

 

"Моето бъдеще никой да не се притеснява за него. Ще видим как ще продължи. Поех отбора временно, но с тия хора и с тази селекция просто голямо разочарование. С който и треньор да е, тук нещата трябва коренно да се изчистят. В този си вид сме за Б група."

 

"Ръководството ще прецени с какви средства да продължим втория полусезон. Ако решат, може и да остана. Ако не, ще търсят друг човек. Но нещата трябва да се променят от селекция коренно."

 

"Почти всички линии ще трябва да се подсили отбора. В зимния период е много трудно да се направи селекция. Ще има голямо текучество. Пак всичко ще се прави в движение. Дано се уцелят правилните хора. Тук наблюдавам, че някои момчета им е все тая, даже доста. Визирам всички."

 

"Ръководството мисли по тази тема и се надявам скоро отборът да се върне да играе в Монтана. Най-лесно ще стане като изпаднем да се върнем в Монтана", завърши Джамбазки.