Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви след първата контрола на тима в Австрия, че засега е доволен от подготовката. Въпреки поражението от Жилина с 1:3, наставникът бе категоричен, че за него има много по-важни неща от резултатите в спарингите.

Пенев коментира и случилото се с Грегори Акселрод, като заяви, че според него подобно нещо не може и не бива да влияе на отбора: „Други хора трябва да коментират тези неща. От много футболни съветници… може би те не са познавали добре този футболист. Реагираме навреме и това не бива да ни навреди. Положително гледаме и продължаваме с подготовката.”

„Това е още една тренировка, но с игрови ритъм. Разделих двата отбора на две. Какво да кажа, нормален мач за подготовка. Ще бъдат изморени по време на мачовете, и това е целта, като цифра за резултата няма да говорим. Тактическата и кондиционната подготовка са по-важни. Видях приятни неща и разбира се доста брак”, сподели наставникът на „червените”.

„Резултатът е важен, но в никакъв случай не го слагам на важно място. Влизаме здраво в единоборства. Влизаме в мачовете мъжки. Не трябва да отстъпваме, и когато се загуби топката, трябва по най-бързия начин да си я върнем. Това ще е начинът на работа. Изморени искам да са непрекъснато по време на мачовете. Има време за почивка”, каза още Любо Пенев.

„Рано е за впечатления за младите футболисти. Те са още на проби, ако не се харесат, винаги могат да се потърсят услугите на други хора. Не искам за два дни да правя генерални заключения. Като цяло всичко е нормално. Засега съм доволен.”

„Аз и преди месец проявих интерес към Орлин Орлинов, но в момента няма нищо конкретно. Има задължителна процедура – медицински прегледи и след това евентуално може да започне да тренира с ЦСКА”, добави още Пенев.