Футболистите на Лудогорец ще гонят максимума срещу Монтана в 13-я кръг на А група. Шампионите посрещат тима на треньора Ферарио Спасов от 15.15 минути в Разград от позицията на трети във временното класиране в първенството.

Двубоят можете да следите в Gong.bg, да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и да го слушате по Дарик радио.

Лудогорец е на две точки от втория във временното подреждане Литекс и на четири от лидера Левски. Шампионите нямат победа в първенството от 19-и септември, когато пречупиха Ботев с 2:1. Последваха равенства с Литекс, Черно море и Левски, все с по 1:1.

Състезателите водени от старши треньора Едуард Ераносян не могат да си позволят ново разколебаване в преследването на върха в А група.

Любопитен момент преди гостуването на Монтана в Раград е, че Михаил Александров е голмайсторът на Лудогорец срещу този съперник.

Отборът на Монтана е на предпоследното девето място с 12 точки, които натрупа след 3 победи, 3 равенства и 6 загуби до момента. Монтана измъкна точка от Лудогорец в първата среща между двата тима през този сезон – в мач от 4-я кръг през август, когато двубоят завърши 1:1.

Дали обаче състезателите на Ферарио Спасов ще успеят пак да вкарат на шампионите и да прекъснат продължаваща вече 390 игрови минути серия без гол на чужд терен е въпрос с неизвестен отговор. В тази връзка интересен факт е, че в седемте мача, в която стражът Владислав Стоянов не е на вратата на Лудогорец, шампионите допуснаха 5 гола, а с него на терена – за пет мача получиха пет гола.

Треньорът Ферарио Спасов обеща още след поражението от Литекс в миналия кръг, че няма да позволи футболистите му да се предадат.

„Ще търсим да променим нещата в следващите мачове. Няма да имаме никакви шансове, ако наведем глави“, категоричен бе Спасов.

Що се отнася до ресурса на тима в предни позиции, специалистът може да избере Атанас Илиев вместо Здравко Лазаров в състава. Лазаров, който е пред своя мач номер 250 в А група, все още не е реализирал за Монтана в първенството.