Футболистите на Левски посрещат стартиралия чудесно в А група този сезон тим на Монтана в 5-я кръг на шампионата. Двубоят е от 20 часа и можете да го следите в Gong.bg, да го гледате на живо с картина в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и да го слушате по Дарик радио.

Двата състава имат по пет точки до момента, като Монтана е пети, а Левски – шести във временното класиране. Левски записа първи успех в първенството в миналия кръг с победата като гост на Черно море, а бойкият тим на Монтана направи хикс с шампиона Лудогорец на свой терен.

“Сините“ най-после ще могат да използват нападателя Атанас Курдов, който получи картотека и бе включен в групата за мача. Сред избраните от Стойчо Стоев и е и ученикът Атанас Кабов, който все още не е дебютирал за първия състав.

Самият Стоев заяви в навечерието на срещата: „Добре е, че имаме картотекиран централен нападател. Когато нямаш такъв, разчиташ повече на импровизация. Наско има голямо желание. Лошото е, че до сега не е участвал в официални мачове. Само е тренирал, но аз съм търпелив. Напълно възможно е да влезе като титуляр.”

В лагера на Монтана пък няма да мога да използва защитника Христофор Хубчев, който е контузен и най-вероятно ще бъде заменен от Християн Попов.

В другите срещи от 5-я кръг в петък вечер Литекс победи Пирин с 1:0, а мачовете Ботев – Славия и Лудогорец – Локомотив Пловдив са в неделя. Двубоят Берое – Черно море ще се играе в понеделник.