Отборът на Левски постигна победа в последната си контрола от педсезонната подготовка. „Сините“ се наложиха с 1:0 над Черно море в спаринга, който се игра в Правец. Единственият гол в мача бе дело на Антонио Аниете, който бе точен в 90-ата минута.

Този двубой бе генерална репетиция за играчите на Люпко Петрович преди мачовете с Марибор от втория предварителен кръг на Лига Европа. В първите си три проверки Левски победи Септември София и Дунав Русе, а равен направи с Радник Сурдулица.

Срещата имаше и своята емоционална страна. Бившият директор на Левски Георги Иванов се изправи срещу тима на сърцето си като наставник на „моряците“.

През първата част срещата не предложи много любопитни моменти, но през вторите 45 минути нещата бяха различни. Антонио Аниете, който игра само през втората част за столичани бе в центъра на няколко добри атаки, а в края Георги Костадинов напусна терена с втори жълт картон.

Лошата новина за Левски от деведесетте минути срещу тима от морската ни столица бе, че защитникът Сърджан Лукин получи травма и напусна терена принудително.

Малко след първия съдийски сигнал, в 3-ата минута, Боян Йоргачевич изрита лошо топката, тя попадна във Владислав Романов, който симулира за дузпа, но съдията не се подведе.

След четвърт час игра „сините“ направиха принудителна смяна. Сърджан Лукин получи удар и се контузи. Състоянието му не бе добро, заради което бе заменен от Александър Драгомиров Александров. Бранителят не е играл в нито една от проверките на столичани до момента и е на четири тренировки.

В 23-ата минута „моряците“ проведоха хубава атака. Ондрей Сукуп центрира в наказателното поле отдясно, но Антонов не засече добре и изкара топката в аут. Шест минути след това момчетата на Люпко Петрович отвърнаха. Веско Минев поде добра атака, комбинира с Роман Прохазка, който продължи към Георги Костадинов. Халфът центрира към Франсис Нар, но той не съумя да се пребори.

Мики Орачев пробва късмета си от дистанция в 35-ата минута, но топката мина над вратата. Минута по-късно момчетата на Георги Иванов получиха право да изпълнят фаул. Георги Илиев центрира, а Георги Костадинов изчисти в корнер. След неговото изпълнение, напрежението пред вратата на столичани продължи, защото варненци стигнаха до нов корнер. След центрирането от него обаче играчите на Левски избиха в тъч.

След почивката, в 47-ата минута, Левски получи право да изпълни фаул. Футболист на Черно море отигра и изби в корнер, а след него Иван Коконов извади топката в тъч. В 51-ата минута „сините“ стигнаха до нелошо положение, но Венци Христов се засуети и топката му бе отнета.

Тимът от морската ни столица стигна до фаул в 55-ата минута, Георги Илиев опита директен обстрел, но право в ръцете на Иван Чворович. Минута след това Франсис Нар намери добре Антонио Аниете в наказателното поле. Испанецът, който се появи в игра в началото на вторите 45 минути, спря добре топката, обърна се и стреля, но вратарят на варненци изби в корнер. Малко след това, Аниете бе в основата на нова опасна атака за Левски, стреля диагонално, но в страни. В 79-ата минута „сините“ стигнаха до корнер отдясно. Последва центриране на далечната греда, където Венци Христов не можа да насочи добре топката с глава.

В 81-ата минута Георги Костадинов получи втори жълт заради оспорване на реферско решение и напусна игра. Халфът не бе съгласен с отсъден от арбитъра фаул. Заради приятелския характер на мача Ивайло Найденов се появи на терена за Левски.

След изпълнението на фаула, последва разиграване при далечната греда, в резултата на което топката се озова в мрежата на Иван Чвоврович, който пази за Левски през втората част. Попадението обаче не бе зачетено заради нарушение на Траян Траянов срещу стража на Левски.

В последната минута на редовното време бе извършено нарушение срещу Антонио Аниете пред дъгата на наказателното поле. Испанецът се нагърби с изпълнението на фаула. Стреля директно и направи 1:0. 

Развитието на мача минута по минута може да намерите ТУК!


Стартови състави:

Левски: Йоргачевич, Сашо Емилов Александров, Лукин, Пиргов, Минев, Де Ноойер, Костадинов, Прохазка, Нар, Христов, Мики Орачев

Черно море: Чанович, Сукуп, Златков, Цветков, Венков, Георгиев, Илиев, Паланков, Романов, Коконов, Георги Андонов.