Ръководството на Берое в лицето на членът на Съвета на Директорите Михаил Боиндруков и изпълнителния директор Васил Драголов остро реагираха на продължаващато мълчание и неяснота относно осминафиналната среща за купата на България срещу Левски.

Първоначално след теглене на жребия бе решено (със съгласието на Георги Иванов - Гонзо като представител на Левски) мачът да се играе на 5 декември от 13 часа. По неясни причини спортният директор на Левски след това се отметна от уговорката и поиска отлагане. Очаква се решение по въпроса да вземе комисията на ПФЛ, която организира турнира за купата на страната.

"Омръзна ни вече да се подиграват с нас. Желаем реферите да са обективни и да отсъждат 50:50 както се казва в срещите в които играем. Явно във футболната ни джунгла обаче правилата са други. Последен пример бе домакинската ни среща с Черно море, където футбол не се игра, а по-скоро нещо като корида. Реферът имаше пълно основание да изгони поне 2 играча на гостите но не го стори", коментира Боиндруков пред Beroe Online.

"Освен това продължава, неясно защо, протакването на датата и неяснотата около мача ни за купата с Левски. Всеки прехвърля топката на другия, било ПФЛ, ТВ права и т н. Не виждам какъв е проблемът срещата да е 4 дни след двубоят на евроучастника ни с Гент в Белгия?", попита още членът на Съвета на Директорите.