Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков заяви, че класирането за следващата фаза за турнира за Купата на България е било доста важно с оглед загубата от Ботев в пловдивското дерби. Както е известно, „смърфовете“ се наложиха с 2:0 в срещата реванш над Добруджа и след общ резултат 5:0 спечелиха виза за полуфинала.

„Коментарът ми за двубоя е, че най-важното е, че продължаваме напред за Купата. Това е само по себе си успех. Днес не се получи много добър мач за нас. Имаше моментни проблясъци за тима ни. След всичкото психологическо напрежение върху играчите ни, след мача с Ботев, важна е победата. Това е значим момент, за да се преобърне атмосферата в съблекалнята. Защото всички приехме тежко загубата от Ботев. Надявам се да стигнем и до финал за Купата“, започна Станков.

„При Диего хубавото е, че получи удар, но без усукване. Що се касае до това дали имаме предпочитания за противник в следващата фаза. Нямаме такива, защото щом са стигнали до тази фаза, значи са сериозни отбори. Ние ще се съобразим с жребия, който ще ни се падне. Ние ще се борим до последно“, допълни Станков.

„Някои играчи се нуждаят от почивка, други от тотално възстановяване. Понапълни ми се лазаретът, но се надявам, че опитните играчи ще се възстановят за мача с Левски“, завърши Станков.