Левски победи Пирин Гоце Делчев с 4:0 в първи 1/16-финален двубой за Купата на България и по този начин на практика си осигури продължаване напред в турнира. Не повече от хилядата зрители на „Георги Аспарухов“ видяха нещо, на което не бяха ставали свидетели от точно 4 месеца, а именно – победа за „сините“ на техния стадион.

Последният успех за Левски на „Герена“ бе победата с 1:0 над Лудогорец на 18 май, но днес, благодарение на головете на Антонио Вутов, Гари Родригес, Илиян Йорданов и Боби Цонев, „сините“ взеха ценна глътка въздух в тежката ситуация, в която се намират.

За мача срещу Пирин старши треньорът Славиша Йоканович направи доста рокади, а експерименталният състав, който пусна в игра не го подведе и донесе категоричната победа.

Дебют за Левски направи новият вратар Горан Блажевич. Като титуляри започнаха също Пламен Димов и Димитър Макриев, a като че ли най-добро впечатление направи голямата надежда на „сините“ Антонио Вутов, който създаде много от интересните неща на терена и заслужено се записа сред голмайсторите като откри резултата в 25-а минута.

До този момент мачът бе на доста слабо ниво, а домакините показваха слаба игра, с която започваха да изнервят малкото хора по трибуните. Страхотно двойно подаване между Вутов и Влади Гаджев обаче изведе талантът на отлична позиция в наказателното поле, от която той не сбърка и с точен удар откри резултата.

След 4 месеца, Левски победи на Георги Аспарухов - 4:0 срещу Пирин ГД

източник: LAP.bg

В края на първото полувреме „сините“ стигнаха и до втори гол. В 42-а минута Макриев падна в наказателното поле след сблъсък с Пиргов и съдията Георги Димитров посочи бялата точка. Зад топката застана Гари Родригес, който бе точен и удвои преднината на своя отбор.

След 4 месеца, Левски победи на Георги Аспарухов - 4:0 срещу Пирин ГД

източник: LAP.bg

В началото на втората част на местата на Гари Родригес и Влади Гаджев влязоха Ларсен Туре и Миро Иванов, които раздвижиха играта на „сините“.

Вутов на два пъти опита да вкара втория си гол в мача, но Абдиков внимаваше. В 73-а минута третият гол за Левски вече бе факт. Той бе дело на Илиян Йорданов, а голямата заслуга за него имаше Макриев. Ларсен Туре центрира отлично към централния нападател, който стреля с глава. Топката срещна едната греда, после удари и другата, след което Йорданов успя да я добута във вратата за 3:0.

След 4 месеца, Левски победи на Георги Аспарухов - 4:0 срещу Пирин ГД

източник: LAP.bg

2 минути преди края на редовното време влезлият като резерва Борислав Цонев оформи крайното 4:0. Нуно Пинто влезе по чудесен начин отляво в наказателното поле и подаде перфектно към младока, който само трябваше да чукне топката в опразнената врата.

Пирин завърши мача с 10 души след голяма глупост на резервата Мартин Газиев, който в последните секунди на мача фаулира грубо Миро Иванов и получи втори жълт картон.

Реваншът в Гоце Делчев е насрочен за 23 октомври, но с оглед на резултата от първия мач, то той ще бъде изцяло протоколен.