Старши треньорът на Ботев Ермин Шиляк коментира жребия за Купата на България, който отреди "канарчетата" да гостуват на втородивизионния Созопол в 1/8-финалната фаза. Според него, тимът му е фаворит в тази битка. 

"На хартия фаворит в този мач е нашият отбор, но това не бива да ни успокоява. Турнирните мачове са по-различни. В тях често стават изненади, особено, когато победителят се определя в един двубой."

"Домакинството ще даде самочувствие на нашия противник и съм сигурен, че мачът няма да бъде лек. Разбира се, нашата цел е да продължим в следващата фаза", коментира наставникът на "жълто-черните".

"За да се класираме напред в турнира трябва да вложим максимум усилия и да сведем грешките си до минимум, защото в мачове от този формат всяка грешка може да се окаже фатална."

"Ще подходим с уважение към съперника, но това няма да промени желанието ни да ги отстраним и да се класираме продължим към 1/4-финалите", заяви още Ермин Шиляк, като уточни, че до срещата за Купата на България има доста време, а на дневен ред в мислите на отбора е шампионатният мач с Монтана.