Председателят на Съвета на Директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев заяви, че клубът няма никаква вина за случилото се на тренировката на Лудогорец.

„Запознах се с информацията, която излезе по медиите относно случилото се на тренировката на Лудогорец. Разговарях с представители на полицията в Стара Загора, а също така и с ръководството на Националния фен клуб на Берое. Никой не може да опише какво се е случило точно. Ние осъждаме всякакви вандалски или хулигански прояви и не толерираме такива действия. “, коментира Русев.

„По никакъв начин не толерираме подобни действия. Може да е имало провокация, но това не е оправдание. Напрежението ескалира по време и след първия мач между двата отбора в Разград. Обидите по нашия отбор явно са провокирали няколко привърженици да постъпят по този начин. Отново ще се повторя. Ние осъждаме всякакви вандалски или хулигански прояви и не толерираме такива действия”, добави председателят на Съвета на Директорите и изпълнителен директор на Берое.

„Няма да допуснем подобно ескалиране на напрежение да се случи по време на мача в неделя. Най-малко клубът има някаква вина за случилото се по време на тренировката на Лудогорец. Нито сме знаели затова къде ще се проведе тренировката на Лудогорец, нито са искали съдействие от нашата страна“, продължи шефът на Берое.

„Никой от Лудогорец не е поискал съдействие от наша страна. Не са ни информирали кога ще пристигнат в Стара Загора, както и дали ще проведе занимания и къде и кога ще се случи това ако има такива. Отборите на ЦСКА и Левски също са провеждали своите тренировки в Стара Загора, но не са провокирали подобна реакция. Огромното напрежение може е породено след първия мач между двата отбора. Не отговаря на истината, че Берое като клуб има някаква вина“, каза още Илко Русев.