Отборът на Локомотив Пловдив е последният осминафиналист за Купата на България. Пловдивските железничари се наложиха с 4:3 след изпълнения на дузпи срещу съименника си от София. В антигерой за Локомотив София се превърна звездата на тима Цветан Генков, който пропусна на два пъти от бялата точка.

Двубоят бе решен след изпълнения на дузпи, при които гостите от Пловдив се оказаха по-концентрирани и отбелязаха всичките си удари, докато футболистите на Димитър Васев пропуснаха на два пъти чрез Милен Лахчев и Цветан Генков. Нападателят на „червено-черните” пропусна дузпа и в редовното време, когато не уцели рамката на вратата.

Точни за Локомотив Пловдив от единайсетте метра бяха Златински, Лазаров, Юнес Бенжалюн и Крачунов. За домакините от София вкараха Дяков, Йорданов и Румен Горанов.

Първото полувреме премина доста равностойно, като двата тима почти не успяха да застрашат противниковата врата.

Първата по-интересна ситуация дойде едва в 59-ата минута, когато домакините от Локомотив София стигнаха до дузпа. След центриране в наказателното поле, капитанът на пловдивчани Здравко Лазаров събори Искрен Писаров, а главният артбитър Александър Костадинов не се поколеба да посочи бялата точка.

Зад топката застана нападателят Цветан Генков, който реши да стреля технично, копвайки топката в центъра на вратата. Голмайсторът обаче не уцели рамката на вратата и коженото кълбо премина над напречната греда. Точно десет минути по-късно смяната Манолов стреля с глава, но отново домакините нямаха късмет и топката срещна десният страничен стълб зад Лучини.

В 73-ата минута на двубоя гостите от Локо Пд стигнаха до гол, който обаче бе отменен от съдията заради засада. Здравко Лазаров стреля от фаул, топката се оплете в мрежата, но преди това Базил Де Карвальо бе докоснал топката.

В продълженията на мача двата тима свалиха още темпото и видимо изчакаха изпълненията на дузпите, при които футболистите на Локо Пловдив имаха повече късмет.