Рекордна премия от 250 000 лева или четвърт милион ще разделят футболистите и треньорите на Локомотив Пловдив, ако отборът спечели за втора поредна година Купата на България. 

Интересното е, че наградите ще бъдат според заслугите, като футболистите, които са играли повече, ще вземат и по-големи парични стимули. Треньорът Бруно Акрапович, който е основен архитект на успеха, ще прибере два пъти повече от футболиста с най-висока премия, пише Меридиан Мач.

За пръв път играчите на Локомотив ще имат премии в турнира за Купата на България. Собственикът на клуба Христо Крушарски досега не е стимулирал футболистите си допълнително. Това ще бъде и още един повод за пловдивчани да преследват до последен дъх победата, тъй като те никога не са повтаряли успех в историята си.

Дори и да загубят финала за Купата на България, футболистите на Локомотив ще получат парични премии и ако се класират за Лига Европа през първенството. Размерът на чека няма да е толкова голям, но "черно-белите" могат да бъдат сигурни, че техните усилия ще бъдат възнаградени адекватно.

Срещата между Локомотив и ЦСКА е на 1 юли (сряда) от 19:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще може да го проследите минута по минута на Gong.bg и пряко в ефира на DIEMA SPORT.