Днес от 11 часа в столичния парк-хотл „Витоша” ще бъде теглен за жребия за следващата фаза в турнира за Купата на България през сезон 2017/2018. След мачовете по средата на миналата седмица 16 отбора стигнаха до този етап, като цели 6 от тях са от Втора лига.

Проследете жребия на живо чрез Gong.bg!

Монтана, Ботев Враца, Локомотив София, Литекс, Струмска слава и Царско село са представителите от втория ешелон на родния футбол. Последните два имаха доста по-приемливи съперници в 1/16-финалите – съответно Созопол и Нефтохимик, докато останалите до един се изправиха срещу отбори от елита. Монтана сложи прът в колелата на Черно море (2:1), а загубата доведе до оставката на вече бившия треньор Георги Иванов-Гонзо. Ботев Враца отстрани с продължения Пирин (3:1), Локомотив София надви Верея (2:1), докато Литекс  постигна минимален успех над Витоша Бистрица (1:0).

Всички резултати от 1/16-финалите за Купата

Иначе от Първа лига в жребия ще участват ЦСКА, Левски, Лудогорец, Берое, Дунав Русе, Септември София, Славия, Етър, Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. За разлика от предишния жребий, днешният ще бъде пълен, т.е. няма да има никакво предварително разпределение и всеки може да се падне с всеки.

Осминафиналите в турнира също се играят в една среща (с продължения и дузпи при равенство в редовното време), като домакин ще бъде тимът изтеглен първи. Мачовете ще се играят на 24, 25 и 26 октомври.