Лудогорец приема Левски в последен мач от 1/8-финалната фаза на турнира за Sesame Купа на България. Двубоят на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, който ще бъде последен като цяло за българския футбол за календарната 2022-а година, стартира в 13:30 часа и ще може да го проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка.

Двата тима ще се изправят един срещу друг за втори път в рамките на само три дни, след като на 1 декември изиграха отложен двубой от шестия кръг на първенството, завършил при нулево равенство. Първият епизод от мачове между „зелени“ и „сини“ предложи равностойна битка, като и двата състава имаха своите шансове, а ВАР се намеси решително при две ситуации - първо, отменяйки дузпа за игра с ръка на Келиан ван дер Каап в наказателното поле на Левски и второ, не зачитайки попадение на Георги Миланов за нарушение на полузащитника преди гола му.

Днешният сблъсък се очаква да бъде също толкова ожестовен и оспорван, като носителите на трофея от „Герена“ ще се опитат да продължат защитата на купата. От своя страна шампионите на страната ще искат да завършат годината подобаващо, след като изпуснаха възможността да зимуват на върха в efbet Лига и са точка от лидера ЦСКА. Възпитаниците на Анте Шимунджа ще търсят реванш за загубата от „сините“ в полуфиналите на турнира по-рано през годината, когато отстъпиха с 2:3 в Разград и с 0:1 в София.

Наставникът на актуалните носители на трофея Станимир Стоилов очаква максимално себераздаване от своя тим, подобно на показаното в предишния мач за първенство.

„Предстои ни двубой за Купата на България срещу много силен и обигран съперник. Очаквам максимално себераздаване от футболистите, да покажат амбиция за защита на трофея и всеки да защити мястото си в Левски“, каза Мъри на пресконференцията си преди срещата.


13:30 часа | ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ

SESAME Купа на България, 1/8-финал

Вероятни състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Симон Слуга – Антон Недялков, Игор Пластун, Оливие Вердон, Сисиньо – Якуб Пьотровски, Педро Нареси – Кирил Десподов, Каули Оливейра, Бърнард Текпетей – Матиас Тисера

Старши треньор: Анте Шимунджа

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Пламен Андреев – Вандерсон Цунами, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг, Абдулахи Шеху – Филип Кръстев, Андриан Краев – Уелтън, Георги Миланов, Роналдо – Илиян Стефанов

Старши треньор: Станимир Стоилов


Главен съдия: Георги Давидов, град Велико Търново

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград


Начало: 13:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT