Капитанът на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев, призна, че отборът е показал нужния характер, за да стигне до победата над Локомотив София в мач от Купата на България. 

„Не мисля, че беше един от добрите ни мачове. През първото имахме две чисти ситуации, но не вкарахме. Второто не започнахме добре, а Локо София имаше пространства. Все пак овладяхме ситуацията. Голът от съблекалнята ни успокои, но пак инстинктивно се върнахме по-назад. Те имаха шансове, но за щастие не успяха да вкарат. Тук на никой няма да му е лесно да играе, но продължаваме напред и това е важното”, започна Илиев.

„Ние допуснахме преди няколко дни в 47-ата минута и това им повлия на тях. По някое време се окопитаха, но бяхме добре организирани и мога да отлича младото момче в центъра на нашата защита, което направи решаващи намеси. Важно е да проявиш характер, да стъпиш мъжки и авансът да си запазиш. Гледаме с интерес жребия да видим кой ще ни се падне, стискам палци, че ще е на „Лаута” и да зарадваме нашите верни фенове. Четири мача – три победи и равен, доближаваме се до формата, която е необходима. Трябва да довършваме съперника, а да не играем със страх. Имаме футболисти, които могат да решават мачовете си, завърши Димитър Илиев.