ЦСКА 1948 победи Арда с 1:0 след продължения в Кърджали. Единственото попадение вкара Педриньо от дузпа в 117-ата минута, пращайки своите на полуфиналите за Sesame Купа на България. Виновник в ситуацията за дузпата се оказа Милен Желев, който игра с ръка в наказателното си поле.

В срещата в Кърджали домакините от Арда имаха немалко предимство в броя създадени ситуации, но не успяха да реализират нито в редовните 90 минути, нито в продълженията. С два пропуска се отличи Преслав Боруков.

В началото на втората част "сините" от Кърджали имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Сидклей. Първоначално бе отсъден наказателен удар, но след това главният съдия Валентин Железов бе привикан на ВАР и отмени решенето си.

При гола на Педриньо от дузпа ситуацията бе точно в обратен ред. Желев игра с ръка, Железов пропусна нарушението, но след видео преглед показа бялага точка, а оттам бразилецът Педриньо преодоля Васил Симеонов.

Другите тимове в топ 4 във втория по сила турнир у нас са Локомотив София, Лудогорец и Черно море. Жребият е утре, 6 април, от 11:00 часа.

start-photo.bg
77 снимки


Първото по-интересно действие в мача бе на сметката на гостите от София. В осмата минута Педриньо успя да отнеме топката и стреля от далечна дистанция, но над вратата на Васил Симеонов.

Десетина минути по-късно се стигна до разбъркване в наказателното поле на ЦСКА 1948. След центриране от свободен удар Умар Сако успя да свали топката към Станислав Иванов, който стреля от малък ъгъл, но не уцели вратата.

120 секунди след това Арда бе близо до попадение. Светослав Ковачев проби отдясно, преодоля Сидклей и стреля с левия крак към далечния десен ъгъл, а топката излезе в аут. 

В самия край на полувремето Диян Лозев отправи полувисоко центриране от десния фланг, което обаче Преслав Боруков не успя да засече от непосредствена близост, въпреки че опита и с шпагат да закачи топката.

LAP.bg
56 снимки

Второто полувреме започна точно както завърши и първото. Боруков избяга от отбраната на "червените" и излезе сам срещу Наумов, но стреля в тялото на стража. Вратарят изби в корнер, а при изпълнението Умар Сако игра с глава и прати топката в ръката на Сидклей. Валентин Железов посочи бялата точка, но след консултация с ВАР отмени дузпата, като не се видя особено ясно дали ръката на бразилеца е в естествено или неестествено положение.

Точно когато измина един астрономически час игра Ковачев стреля от фал от добра позиция, но неточно. Последваха минути на затишие, като следващата ситуация дойде едва след 80-ата минута.

В 84-ата минута Тунгара проби отдясно и пусна успоредно на голлинията подаване в малкия пеналт. Там Ндиайе опита удар с пета, но ударът му бе спасен от Наумов.

В последната минута от редовните 90 минути Симеон Петров омекоти центрирана топка за Лазар Марин, който стреля с глава, но Васил Симеонов показа невероятен рефлекс и успя да съхрани нулевото равенство.

startphoto.bg
91 снимки

В 100-ата минута Ел Мами Тетах залъга съперник и стреля, но право в ръцете на Наумов.

Четири минути преди края на продълженията ЦСКА 1948 поведе. Милен Желев игра с ръка в пеналта и бе отсъдена дузпа. Първоначално Валентин Железов не отсъди нищо, но бе привикан на ВАР. След прегледа той посочи бялата точка, а Педриньо се нагърби с изпълнението и не сбърка за 0:1.


FT  / Арда - ЦСКА 1948 0:1

0:1 Педриньо 117`

Арда: 36 Васил Симеонов, 3 Умар Сако, 7 Абубакар Тунгара, 8 Милен Желев, 9 Преслав Боруков, 10 Светослав Ковачев, 20 Деян Лозев, 21 Радослав Цонев, 24 Алекс Петков, 77 Илия Юруков, 99 Станислав Иванов

Треньор: Александър Тунчев

ЦСКА 1948: 29 Даниел Наумов, 2 Джонатан, 24 Лазар Марин, 87 Симеон Петров, 16 Сидклей, 28 Емил Ценов, 39 Парвиз Умарбаев, 99 Радослав Кирилов, 7 Марио Топузов, 8 Педриньо , 25 Евгений Сердюк

Треньор: Тодор Янчев