Черно море приема Лудогорец в първи полуфинал за Sesame Купа на България. Срещата е днес от 18:30 часа на "Тича". "Моряците" са ликували един път в тази надпревара - през 2015 година, когато на финала победиха Левски в драма. От тогава не са стигали до тази фаза на турнира, а сега апетите им са големи. 

Варненци се справиха с ЦСКА в четвъртфиналите, побеждавайки ги с 2:1 на "Армията". Отборът на Илиан Илиев се намира в страхотна форма, след като нареди пет поредни победи във всички турнири. В първенството Черно море ще води битка с Левски за четвъртото място, а наред с това ще опита да си осигури място в Европа през Купата. 

Наставникът на домакините получи добри новини в навечерието на мача, след като от лазарета излезе Велислав Василев. Голяма е вероятността младежкият национал да започне като титуляр. Аут заради контузия е Цветомир Панов, поради което като ляв бек ще играе Александър Василев. Останалите трима в отбрана са Виктор Попов, Живко Атанасов и Влатко Дробаров. В халфовата линия ще играят Васил Панайотов и Стефан Велев, а пред тях ще е Алекс Фернандес. С наказание е друг основе халф Мазир Сула. Отляво най-вероятно ще атакува Едгар Пашеко. Атаката ще води Атанас Илиев. Исмаил Иса, който вкара два гола на Лудогорец в първенството, ще остане резерва. 

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев има куп проблеми с контузени играчи. Той няма да може да разчита на Симон Слуга, Диниш Алмейда, Антон Недялков, Дени Групер, Тодор Неделев и Рик. С наказание е Франко Русо. Специалистът има няколко дилеми около своя състав. Той трябва да разпредели така силите на футболистите си, че те да бъдат в добра кондиция за неделя, когато предстои сблъсък с лидера в първенството ЦСКА на "Армията". 

На вратата ще бъде Серджио Падт, а пред него в центъра на отбраната ще играят Игор Пластун и Оливие Вердон. Бенинецът има 4 жълти картона и ще трябва да бъде много внимателен. В халфовата линия след изтърпяно наказание ще се завърне Педро Нареси. Ще е любопитно дали Петев ще заложи на Бърнард Текпетей след скандала между двамата при смяната на ганаеца в мача с Локомотив София. Ако ганаецът бъде оставен резерва, то шанс като титуляр може да получи някой измежду Кайо Видал и Раи Насименто. На върха на атаката на най-вероятно ще играе Матиас Тисера, а Игор Тиаго ще остане резерва. 

Главен съдия на мача е Волен Чинков.