Локомотив София е първият отбор, който се класира за четвъртфиналите за Купата на България. „Столичните железничари“ победиха с 2:0 като гост Славия в мача реванш и с общ резултат 3:2 продължават напред. Головете за „червено-черните“ отбелязаха Базея и Том.

През първото полувреме двата отбора играха равностойно, като футболистите на Славия имаха лек превес.

Славия можеше да поведе в 14-та минута, когато Да Силва подаде към Галин Иванов, който стреля от около 16 метра, но топката срещна левия стълб на вратата на Митрев.

Първото сериозно положение пред вратата на Славия бе в 33-та минута, когато Маркиньос центрира от фаул в наказателното поле на „белите“, където Ранджелович стреля с глава, но неточно в аут.

Локомотив София поведе в 53-та минута, когато Маркиньос подаде към Базея, след което финтира Виктор Генев и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Георги Петков.

Илиян Гаров получи травма и бе заменен принудително в 53-та минута от Сота.

Славия се опита да изравни резултата и в 58-та минута Да Силва подаде към Галин Иванов, който стреля от границата на наказателното поле на Локомотив, но изпрати топката в аут.

Локомотив София бе близо до това да вкара втори гол в 64-та минута, когато Маркиньос центрира от фаул в наказателното поле на Славия, където Ранджелович стреля с глава, но Георги Петков улови топката. Три минути по-късно Том стреля от около 23 метра, но право в ръцете на Георги Петков.

Локомотив удвои своята преднина в 80-та минута, когато Искрен Писаров центрира в наказателното поле на Славия, където Том засече топката и я прати във вратата на Георги Петков.

Гостите от Локомотив можеха да вкарат трети гол в 83-та минута, когато Маркиньос премина през Радослав Димитров и стреля, но топката срещна напречната греда.

Така Локомотив София отстрани Славия и се класира за четвъртфиналите на Купата на България.