Литекс продължава участието си в турнира за Купата на България, след като в 1/8-финален мач победи финалиста от миналогодишното издание на надпреварата Черноморец Поморие с 2:0 след два гола на Светослав Тодоров.

Успехът за „оранжевите” на стадиона в Поморие дойде сравнително лесно. Още от първите минути шампионите упражниха натиск пред вратата на домакините и на няколко пъти затрудни Пламен Колев.

В 39-та минута Георги Костадинов хвана за врата Георги Миланов в наказателното поле и го свали на земята, заради което съдията Атанас Димитров отсъди дузпа. Светльо Тодоров бе точен от бялата точка, въпреки че Пламен Колев усети ъгъла.

Веднага след подновяването на играта преднината на ловчанлии бе удвоена. Том проби добре отдясно, излъга двама футболисти на малките „акули”, стигна до аутлинията, откъдето пусна топката успоредно на вратата към Светльо Тодоров, който без проблеми реализира втория си гол в мача.

Влезлият като резерва Вилфред Нифлор на няколко пъти можеше да вкара и трети гол. В 65-та минута Пламен Колев изби удар на Том в краката на французина, но той комично се размина с нея пред опразнената врата.

В 70-та минута пък той бе изведен сам срещу Колев и от около точката на дузпата шутира с десния крак в напречната греда. Топката се върна при Нифлор, който отново стреля, този път с левия крак, а бранител на домакините изби от голлинията.

Галин Димов пък опита да реализира почетен гол за Черноморец, но ударът му профуча на около метър над гредата на Литекс и в крайна сметка шампионите стигнаха до успеха, който ги класира на 1/4-финалите в турнира.