"На Никулден сме на мач", категорични са от официалният клуб на привържениците "Дунав завинаги". На 6 декември, събота, на Градския стадион в Русе Дунав излиза в среща-реванш от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на България срещу Локомотив Горна Оряховица.

Първият мач в железничарския град в края на октомври завърши 1:1. Георги Чакъров откри в края на първото полувреме за най-резултатния тим от третия ешелон у нас, а втория в "Б" група изравни след рикошет в 90-та минута.

Част от феновете в Русе се поотдръпнаха след последното изпадане във В група.

"В момента имаме болен човек. Много време сме го гледали как боледува. Ние сме на стадиона и виждаме, че е започнал да се излекува. Когато стане от леглото и започне да ходи, ние сме там, за да го подкрепим". Така описа ситуацията председателят на "Дунав завинаги" Александър Стефанов.

Ядрото на "небесно синята" агитка вече подкрепи своите любимци в Горна Оряховица, като гарантира това да се случи и в Русе на 6 декември. За целта дори фен клубът организира специална кампания. На възлови места в града предстои акция по раздаване на флаери за популяризиране на срещата под надслов "На Никулден сме на мач".

"Секторът за гости със сигурност няма да е празен. "Драконите" също са готови да се представят на ниво. Това носи допълнителен заряд на сблъсъка. Зрелището ще е още по-истинско, а причините да бъдете на Градския стадион са с една повече", пък гласи призив на FCDunav.com в социалната мрежа фейсбук.