Ботев Пловдив разгроми като гост петодивизионния Раковски в двубой от първия предварителен кръг от турнира за Купата на България.

Канарчетата спечелиха с 6:0 като официален дебют направи бившия футболист на Байер Леверкузен Атанас Курдов. Юношата на Левски се отчете с два гола, асистенция и половин дузина пропуски пред вратата на домакините. Треньорът на пловдивчани Марин Бакалов направи няколко промени в стартовата единайсеторка, в сравнение с мачовете за първенство.

След редица пропуски в първия половин час на мача, първият гол падна в 36-ата минута. Негов автор бе Димитър Байрев, който се разписа след центриране на Ридван. Курдов удвои в 42-ата минута отново след асистенция на Ридван. 3:0 направи капитанът на „жълто-черните” в този двубой Стефан Уичков в 51-ата минута след пас на Курдов. Нападателят вкара втория си гол след час игра, засичайки с глава топката след изпълнение на корнер. В 82-ата минута Петко Фанев сложи топката на главата на Ангел Рахов и той от близо вкара петия гол. Крайния резултат оформи младокът Илиан Христов в последните секунди на двубоя.

В следващия кръг, на 15-ти септември, Ботев гостува на четвъртодивизионния Сокол Марково, който днес се наложи над Асеновец с 2:1. Победителят от този мач ще срещне в последния предварителен кръг Тракия Стамболийски, който отстрани след дузпи Атлетик Куклен.