Ботев Пловдив вкара гол дълбоко в добавеното време на мача срещу Локомотив Пловдив и стигна до важно равенство 1:1 в първия осминафинален двубой от турнира за Купата на България, който се игра на „Лаута“. Мартин Камбуров изведе „смърфовете“ напред в резултата в 44-та минута, а Александър Колев отбеляза златния гол за Ботев в третата минута на добавеното време на срещата.

Локомотив стартира силно мача и още в 1-та минута след центриране в наказателното поле на Ботев, Георги Вълчев продължи с глава към Мартин Камбуров, който стреля, но слабо и право в ръцете на Адам Стаховяк. В 9-та минута Дани Кики центрира остро в наказателното поле на Ботев, след което Роман Инез не се намеси по най-добрия начин и за малко не си отбеляза автогол, но Адам Стаховяк се намеси и успя да избие топката в корнер. В 15-та минута Дани Кики стреля директно от фаул, а Лъчезар Балтанов успя да избие топката с глава от гол линията.

Локомотив продължи да играе по-силно и в 29-та минута Янко Сандански подаде добре към Благой Наков, който навлезе в наказателното поле и стреля, но неточно в аут.

Ботев Пловдив изпусна да поведе в резултата в 39-та минута, когато Йордан Христов пусна извеждащ пас към Горан Галешич, който изскочи зад отбраната на Локомотив и остана сам срещу Йордан Господинов, след което стреля, но вратарят успя да избие в корнер.

Локомотив Пловдив поведе в резултата в 44-та минута, когато Мартин Камбуров стреля от фаул, от около 23 метра и изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Адам Стаховяк, който не се намеси по най-добрия начин.

През второто полувреме играчите на Ботев имаха надмощие, но нивото на игра спадна значително.

В 66-та минута Мариян Огнянов центрира от фаул в наказателното поле на Локомотив, след което Александър Колев стреля с глава, но в аут. 

Ботев Пловдив можеше да изравни резултата в 85-та минута, когато Божидар Васев стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив, след което Йордан Господинов плонжира и успя да избие топката в корнер.

Локомотив Пловдив организира много бърза контраатака в 87-та минута, когато Станислав Маламов пусна много добро извеждащо подаване към Бранимир Костадинов, който излезе сам срещу Адам Стаховяк, но стреля слабо и вратарят на Ботев спаси.

В първата минута на добавеното време на срещата играчите на Ботев имаха претенции за дузпа. Божидар Васев пусна пас към Цветелин Чунчуков, който падна в наказателното поле на Локомотив след съприкосновение с играч на домакините, но съдията Никола Попов подмина ситуацията.

Ботев вкара изравнителния гол в срещата в третата минута на добавеното време на срещата. Мариян Огнянов центрира от корнер в наказателното поле на Локомотив, след което Алекс Колев засече топката с глава и я изпрати под напречната греда във вратата на Йордан Господинов.

Реваншът на Коматево е на 3-и декември.

Локомотив Пловдив: Йордан Господинов, Венелин Филипов, Ангел Грънчов, Деян Молдованов, Богомил Дяков, Георги Вълчев (89- Христо Стамов), Янко Сандански, Дани Кики (62- Александър Якимов), Благой Наков (66-Станислав Маламов), Бранимир Костадинов, Мартин Камбуров

Ботев Пловдив: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Роман Инес, Пламен Николов (78-Радослав Терзиев), Божидар Васев, Горан Галешич (46- Филип Филипов), Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Милен Гамаков, Александър Колев, Иван Цветков (59-Цветелин Чунчуков)