Спортният директор в ЦСКА Емил Костадинов заяви, че клубът разполага със средствата да привлече класно попълнение, но такова все още не е набелязано.

„ЦСКА може да си позволи футболисти, но още не сме намерили необходимите с качества за ЦСКА”, обясни Костадинов.

Той добави, че след като от щаба не са успели с привличането на Светослав Дяков и Галин Иванов, ще се опитат да изпълнят план „Б”. „Във всеки списък на един треньор има вариант 1, вариант 2. Не успяхме с тези, които Радуканов искаше първо, сега ще пробваме с резервен вариант.”

Костадинов коментира и претенциите на изпълнителния директор на Пирин Емил Наков за сумата, срещу която Спас Делев ще бъде продаден в Русия. „Всеки може да говори каквото си иска. Според мен, Емил Наков говори доста. Дали парите за Спас Делев са малко или не, това го преценяваме в ЦСКА.”

Светлина по трансфера на Спас Делев хвърли и Венци и Живков. „Искам да кажа на г-н Наков, че нашата политика в момента е да правим трансфери в Русия. Не всичко е пари. Това е инвестиция в отношения и връзки. Искаме да развиваме пазара в Русия. За това става дума с трансфера на Спас Делев”, каза изпълнителният директор на ЦСКА.

Емил Костадинов говори и за футболистите, с които „червените” очакват да се разделят: „В медиите много се тиражира по тази тема. В момента преговаряме да прекратим договорите по взаимно съгласие с Тиеро и Тибони. При втория е малко по-сложна ситуацията, тъй като той е под наем при нас. Но това върви към разрешаване.”

„Преговаряме с два клуба за Митко Илиев и Саидходжа. Еспозито пък е единственият, които има реална възможност да напусне тези дни”, допълни спортният директор на ЦСКА по време на официалната пресконференция преди началото на зимната подготовка на „армейците”.