Ботев Пловдив приема Берое в мач от 19-ия кръг на родната efbet Лига. С тази битка се открива съботната програма, а зарядът в нея винаги е бил огромен, а зрелището за зрителите - гарантирано.

И двата отбора са с нови треньори, след като съвсем наскоро и Ферарио Спасов, и Димитър Димитров, поеха съответно "канарчетата" и заралии. Те обаче влизат от различни изходни позиции в Битката за Тракия.

Ботев е в серия от шест поредни победи във всички турнири след пристигането на Феро, а Тодор Неделев бе с ключова роля при успеха над Славия. През седмицата те се класираха напред и в турнира за Купата на България след снежна драма със Славия.

Радослав Терзиев се завръща за "канарчетата" след наказание, а също се очаква завръщането на Кристиан Димитров. Спасов няма кадрови проблеми, а настроението в отбора се завърна с назначението му, така че сега отборът направо лети.

При старозагорци положението не е добро след отпадането от Купата на България, а треньорът беше гневен. Херо планира да се раздели с поне трима футболисти през зимата, а за мача се завръща опитният бранител Иван Бандаловски, който бе наказан.

Специалистът непрестанно се оплаква от късата резервна скамейка, която сега няма да е по-населена, особено като се има предвид и скорошната раздяла с бразилеца Вандерсон. Аут е и таранът Зоран Йосипович.

Срещата може да наблюдавате по DIEMA SPORT на живо от 14,15 часа, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и минута по минута с всичко най-интересно в нея на GONG.BG.