Обикновено под светлините на прожекторите се озовават голмайсторите в мачовете, но ние сме решили да отдадем заслуженото и на футболистите, които са помогнали за попаденията, като отличим топ 5 на асистенциите във втория кръг на efbet Лига.

Първата ситуация е за Черно море, когато Атанас Илиев получи страхотен пас от Алекс Фернандес, а нападателят завърши във вратата на Хебър, като впоследствие това се оказа и победното попадение в срещата.

Втората възможност, която може да видите, е чудесната асистенция на Спас Делев от Лудогорец, който достави топката на Бернард Текпетей, а последният реализира четвъртото попадение във вратата на Етър.

Следва подаването на Амос Юга от ЦСКА, което бе завършено с акробатичен ножичен удар от Тобиас Хайнц в мача срещу Крумовград. Попадението бе изключително зрелищно, но и асистенцията бе страхотна.

В своя дебют футболистът на ЦСКА 1948 Талис успя да запише и асистенция, след като направи чудесно центриране от корнер в двубоя срещу Пирин, спечелен от "червените" с 3:0. Георги Русев завърши на близката греда при тази ситуация.

Последната възможност бе за Локомотив Пловдив, при която Георги Минчев намери Матеус да Силва, а последният завърши с бомбен удар във вратата на Локомотив София.

Коя е най-добрата асистенция? Преценете Вие!

подкрепя българския спорт