Треньорът на Черно море Илиан Илиев даде интервю, в което изрази своето мнение за двубоя с Ботев Пловдив, представянето на отбора през първенството и селекцията за новия сезон.

Както е известно, Илиев е под карантина и не води „моряците” при загубата им на „Тича” с 0:1 от „канарчетата”, която им попречи да се класират за баража за Лига Европа. Срещу ботевци от състава на Черно море липсваха и 12 основни футболисти, които също са поставени под карантина заради вируса.

LAP.bg
21 снимки

„Момчетата изиграха добре мача с Ботев Пловидв. Всичко се развиваше според нашия план и съм доволен от представянето на играчите, повече от които бяха юноши и без опит. Създадохме достатъчно положения за гол, но за съжаление не успяхме да отбележим, а получихме гол - красив, но малко случаен.

Освен че ни липсваха повече от един отбор играчи, искам да се върна и на решението стадионите да бъдат затворени за публика дене преди нашия мач. Това решение също ни повлия, тъй като в последните дни на стадионите имаше по 5000, 6000, 10 000 зрители, извършиха се и награждавания на носителя на Купата и носителя на Титлата. Изведнъж в петък се взе абсурдното решение да се затворят стадионите, а в неделя го отмениха.

Ако бяхме в пълен състав и нашата публика ни подкрепяше, на „Ботев” щеше да му е много трудно да ни победи.

За представянето ни през сезона е трудно да говоря в този момент, предвид това, което ни сполетя преди около две седмици. Ние искаме да сме в първата шестица и на терена показахме с играта си, че го заслужаваме, но не завършихме в Топ 6, тъй като направихме много равенства и загубихме ценни точки, а отделно не вкарвахме голяма част от положенията, които създавахме.

Останахме във втората осмица и до последно имахме шансове за Европа, но тогава вирусът извади 12 основни играчи от състава за най-важния ни мач. Но всяко зло е за добро. Надявам се, че след като преодолеем този вирус, през следващия сезон със здрави играчи и футбола, който показваме, ще си вкарваме част от положенията и ще се завърнем в Топ 6.

Що се отнася до селекцията, тя започна с привличането на Стефан Велев, а тези дни с тима трябваше да тренират още двама нови футболисти. Бяхме се разбрали с тях, но в последния момент заради COVID-19 те отказаха да дойдат във Варна и аз ги разбирам. Предвид пандемията в страната и чужбина и малкото време до началото на новото първенство, ще е трудно да привлечем качествени попълнения, каквито преценим, че са ни необходими.

Дано поне в изходящата част от селекцията да нямаме много напуснали, изключая тези, с които решим да се разделим.  

Подготовката за новия сезон ще започне на 17 юли (петък), когато изтича карантината на по-голяма част от болните играчи. По-късно към тренировките ще се присъединят и тези, които дадоха положителни проби за коронавирус миналата седмица. До старта на новото първенство на 7-и август, ще тренираме на нашата база и ще изиграем няколко контролни срещи”, заяви Илиев пред "Петел".