Хебър и Локомотив Пловдив излизат един срещу друг в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик започва в 21:15 ч. и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Сблъсъкът ще бъде ръководен от Валентин Железов.
 
Гостите от Пловдив все още нямат загуба от началото на сезона и делят първото място с Черно море с 16 точки. Хебър също стартира отлично настоящата кампания и допусна само едно поражение и заема четвъртата позиция във временното класиране. Впечатляващо е, че тимът от Пазарджик е отборът, допуснал най-малко голове в efbet Лига - само два при загубата с 0:1 във Варна и равенството 1:1 с ЦСКА 1948.
 
През седмицата Локомотив Пловдив се раздели със защитника Матеус да Силва, който премина в азербайджанския Карабах. На "Лаута" се надяват той да бъде заместен успешно от дошлия на проби Оливер Камдем. Срещу Хебър обаче най-вероятно на десния фланг на отбраната ще застане Кристиян Пешов. В отсъствието на контузения централен защитник Тодор Павлов като титуляр отново ще започне 19-годишният Калоян Костов, който пристигна през лятото на "Лаута" от школата на Бенфика. 
 
Очаква се треньорът на домакините Любослав Пенев да започне мача със състава, който спечели с 1:0 гостуването на Локомотив София в миналия кръг. Победата в столичния квартал "Надежда" донесе Николас Пенев с първия си гол в елита. 
 
Интересен ще е сблъсъкът и на скамейките, където Александър Томаш ще се изправи срещу Любослав Пенев. Наставникът на Локомотив Пд никога не е криел, че именно Ел Голеадор е треньорът, който винаги е бил еталон за него. 

подкрепя българския спорт