Турският гранд Бешикташ работи усилено, за да се подсили с двама централни нападатели, пише авторитетното местно издание Fanatik. Основна трансферна цел на “черните орли” е норвежеца Александър Сьорлот от РБ Лайпциг, но клубът продължава преговорите и за Жорди Кайседо от ЦСКА.

Двамата са силно желани от треньора на тима Валериен Исмаел, който държи да подсили офанзивния си вал с тях. Идеята на френския специалист е норвежецът да води атаката през новия сезон, а Кайседо да е негова алтернатива.

Бешикташ е предложил 2 млн. евро за 24-годишния еквадорец, но от „Армията” са отхвърлили офертата, искайки двойно повече, гласи информацията. От „Водафон Парк” подготвят нова офанзива за Кайседо, като са оптимисти, че ЦСКА ще свали цената на нападателя.

Истанбулският гранд продължава да се приближава до основната си трансферна цел това лято – Сьорлот. Президентът на Бешикташ Ахмет Нур Чеби е поискал финансова подкрепа от свои партньори, които да покрият разходите за привличането на 26-годишния скандинавец.

Норвежкият нападател, който през миналия сезон игра под наем в Реал Сосиедад, е дал съгласието си да премине в Бешикташ, като сега остава турският клуб да се разбере с РБ Лайпциг за трансфера. „Черните орли” вече отправиха оферта на стойност 7 млн. евро, но „биковете” поискаха 10 млн. евро.

Ако ходът на Нур Чеби за набиране на средства се реализира според очакванията, то съвсем скоро Сьорлот ще бъде футболист на Бешикташ.