От ЦСКА излязоха с още подробности около строежа на новия стадион „Българска армия“. „Червените“ анонсираха в понеделник, че ще излязат с информация около проекта и днешната такава касае конструктивните изчисления и геометрията на новото съоръжение. Освен това от клуба пуснаха дигитален 3D модел на "Армията" с реалните елементи и размери.

Ето какво написаха от ЦСКА на официалната страница на клуба във Фейсбук:

⚠️Конструктивните изчисления и определянето на геометрията на стадиона са две от най-сложните и времеви задачи, които имахме. Щастливи сме, че завършихме тази фаза от проекта и можем да ви дадем информация какво ще представлява строителството на новия ни дом.

🏗Ще заложим основно на сглобяем стоманобетон и метални елементи, което ще улесни изключително много работата на терен и ще оптимизира сроковете за изпълнение на обекта. По-конкретно:

✅ елементите ще бъдат предварителното изготвени в заводски условия, което ще гарантира най-високо качество, естетика и прецизен контрол на производството;

✅ ще постигнем висока якост на бетона;

✅ монтажът ще е в пъти по-бърз, шумът - много по-малко, а неудобствата от строителните дейности на терен сведени до минимум.

✅ ще имаме възможност за производство на големи елементи с дължина над 20 метра, което е изключително трудно постижимо с монолитен стоманобетон.

⏳Този подход на строителство ще съкрати времето за изпълнение на обекта наполовина.

👉🏻Детайлна информация за количествените стойности ще намерите във видеото. Стотици изчисления бяха направени за всеки един детайл по стадиона, така че да гарантираме сигурност, качество и съвременни решения. В прикачените графики ще разберете повече за направените анализи и ще видите общ и детайлен 3-D модел на конструкцията на стадиона с действително заложените елементи и размери. Всички визуализации показват реално свършени задачи, разработени конкретно и само за стадиона на ЦСКА.

🔥Напълно уверени сме, че свършената работа до момента и тази, която предстои занапред, ще задоволят всички заинтересовани страни, които под една или друга форма са свързани с новото ни модерно съоръжение.