ЦСКА официално преотстъпи петима свои футболисти на Пирин Благоевград и Литекс Ловеч. Ето какво написаха "червените" на своя сайт: 

"ЦСКА преостъпи общо петима свои млади футболисти в елитния Пирин Благоевград и втородивизионния Литекс Ловеч.

Александър Бучков и Симеон Александров, които направиха добро впечатление по време на летния лагер на армейците в Австрия ще трупат игрови опит и ще доразвиват качествата си в елита на българския футбол в състава на Пирин (Благоевград). Те вече направиха първо тренировъчно занимание с новите си съотборници и могат да дебютират за "орлетата" още в петък при домакинството на Берое Стара Загора.

Към състава на Литекс се присъединиха нападателят Павел Жабов, който също бе част от лагера в Австрия и дори отбеляза победното попадение за 2:1 над Тирол, защитникът Росен Маринов и вратарят Алекс Божев. През миналия сезон те основни фигури от дублиращия отбор на ЦСКА, воден от старши треньора Стамен Белчев в Югозападната Трета лига. През настоящия сезон младите армейци ще имат възможност да натрупат още повече класа, рутина и игрови опит във второто ниво на българския футбол.

Не е изключено до края на трансферния прозорец и други наши състезатели да бъдат преотстъпени в други клубове с цел да получат повече шанс за изява и да развият своя потенциал".