ЦСКА 1948 посреща Черно море в решаваш мач за топ 6 от 24-ия кръг в efbet Лига. Двубоят е днес от 19:30 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще следим всичко най-интересно от развоя на срещата.
 
Разликата между двата отбора в класирането е 4 точки и ако домакините не загубят, това ще им гарантира в голяма степен шестото място. "Моряците" пък са амбицирани да вземат реванш за загубата от ЦСКА 1948 през есента на "Тича". 
 
Един от най-опитните в състава на "червените" Васил Шопов е оптимист за изхода на двубоя. 
 
"Играем мач за мач. Не мислим за класиране, не гледаме програмата дори. Вероятно и равенство ни устройва, но ще играем за победа", заяви той.
 
Вратарят на Черно море Георги Георгиев също е категоричен, че никой в отбора не си прави сметки.
 
"Имаме поставена цел и тя е шестото място. Дори и да не успеем да я постигнем, искаме да трупаме точки до края на редовния сезон, за да можем да завършим седми в крайното класиране", каза стражът на варненци.
 
Проблемите пред треньора на ЦСКА 1948 Росен Кирилов са свързани с контузиите на Симеон Петров и Ивайло Климентов. 
 
Далеч повече ребуси със състава има да решава наставникът на Черно море Илиан Илиев, към когото през седмицата се заговори за интерес от клубове в Казахстан и Кипър. Капитанът Даниел Димов е аут заради наказание, след като беше изгонен срещу Левски. Илиан Илиев-младши има разтежение на прасеца, с травма е и Стефан Велев.
 
"Моряците" са без успех като гост от октомври, когато победиха Левски с 2:1 в София. Освен това отборът е отбелязал само един гол в последните си пет гостувания - във вратата на Монтана при 1:1.