Арда Кърджали победи с 2:0 като гост Ботев Пловдив в първи двубой от пролетния дял на efbet Лига. В 12-ата минута Рибейро откри резултата след двойно подаване със Спас Делев. Отново той в 53-ата минута се възползва от грешка на Шоколаров и от границата на наказателното поле матира Аргилашки. Двата тима нацелиха и по една греда в двубоя. След този успех Арда заема 4-ото място с актив от 32 точки, а Ботев е на 12-ото място с едва 14 точки.

Антон Узунов
39 снимки

Домакините от Ботев създадоха първата сериозна опасност пред вратата на тима от Кърджали в 10-ата минута. Рабей стреля отлично, но Караджов изби в корнер. Арда откри резултата след попадение на Рибейро в 12-ата минута след двойно подаване на голмайстора със Спас Делев.


Домакините отвърнаха с три поредни корнера между 21-ата и 23-ата минута, които обаче не затрудниха отбраната на гостите. Спас Делев пробва мерника си в 26-ата минута, но Аргилашки спаси. В 30-ата минута Славчо Шоколаров опита мерника си от пряк свободен удар в близост до наказателното поле на Арда, но топката излезе в аут.
 

Статистиката от Ботев Пловдив - Арда Кърджали, 17-ти кръг, efbet Лига

източник: Sofa Score

Две минути по-късно Делев центрира в наказателното поле към Рибейро, но той не съумя да стигне до топката, за да я насочи към Аргилашки. В 35-ата минута Мартинов пробва мерника си от далечно разстояние, топката излезе в аут.

Късметът спаси Ботев от втори гол в 45-ата минута на мача, след като Делев отправи опасен удар, но Алгилашки отби, топката попадна в Лозев, който разтресе напречната греда.

Далечен шут на Славчо Шоколаров в 48-ата минута затрудни Караджов, тъй като го изненада, но вратарят изби в корнер, а след него нямаше опасност за Арда. Арда направи резултата 2:0 в своя полза, след като в 53-ата минута Рибейро отново беше точен с удар от границата на наказателното поле след грешка на Шоколаров.

При отлично изпълнение на свободен удар Янсен нацели напречната греда на Караджов в 67-ата минута фронтално срещу вратата на Арда. Седем минути по-късно Атанас Илиев се освободи от опеката на бранителите на Арда, но топката попадна точно в ръцете на Караджов.

В 79-ата минута Спас Делев направи невероятен пропуск, след като Коконов го изведе отлично, но атакуващият играч на Арда прати топката право в ръцете на Аргилашки. Малко след това отново Делев и Рибейро пробваха мерника си, но до нов гол във вратата на Ботев не се стигна.

Така Арда спечели трите точки и заема 4-ото място в класирането, а Ботев е на 12-ото.

Ботев Пловдив - Арда Кърджали 0:2
0:2 Рибейро (12,53)

съставите на двата отбора:

Ботев Пловдив: Аргилашки, Работов (46-Младеновски), Генев, Янсон, Филипов (46-Тонев), Шоколаров, Рабей, Конате (68-Сисе), Току (76-Бисер Бонев), Цикарски, Илиев

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Георгиев, Лозев, Мартинов, Таравел, Коконов (82-Тилев), Делев (90-Михаил Александров), Едимар Рибейро (86-Тонислав Йорданов), Крумов

съдия: Драгомир Драганов