Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич коментира поражението на тима с 0:2 от Арда Кърджали в мач от 17-ия кръг на efbet Лига.

Антон Узунов
39 снимки

"Разочарован съм от резултата, както и от начина, по който загубихме. Нападателите на съперника се вклюняваха между линиите. През втората част опитахме да променим нещата, опитахме да отбележим, но те стигнаха до гол при нашата грешка. Позитивното след 0:2 е, че показахме, че ще опитаме да се борим. Много празни пространства дадохме на съперника, не може да говорим за трагедия, видях и хубави неща", коментира той.

"Играчите трябва да дават най-доброто от себе си, ако искат да прогресират. Допуснахме неточности, случват се такива неща, но моето мнение е, че подарихме два гола на Арда. Видях и хубави неща, скоро ще започнем и да бележим голове", добави Валентич.

"Класата на Неделев е ясна, но преди той да се завърне трябва да подобрим качеството ни, трябва да сме по-агресивни, през първата част след 0:1 бяхме много пасивни пред тяхното наказателно поле, докато се завърне Неделев ще трябва да се справяме без него. Всеки един от отборите в лигата тук има отлични играчи в атака, трябва и ние да бъдем агресивни. С този отбор може да спечелим достатъчно точки, за да запазим мястото в елита", добави той.

"Огромен респект към Арда, но те не ме впечатлиха, явно имат повече точки, отколкото заслужават", каза още специалистът.