Настаникът на Арда, Николай Киров, сподели задоволството си от дебютната победа за неговия тим за пролетния полусезон, след като успеха с 2:0 при гостуването на Боетв Пловдив. Това беше и първи мач след рестарта на efbet Лига. 

Киров не пожела да хвърля твърде много фойерверки, застъпвайки тезата, че има още много върху какво да се работи, въпреки убедителни успех на неговите възпитаници. 

Антон Узунов
39 снимки

„Благодарен съм за наградата за треньор на 2020-та, но това вече е минало. Не се вглабявам в тези неща. Важното е да продължим да работим добре. Днес седяхме по-добре през по-голямата част от мача. Пред нашата врата, освен от статични положения, нямаше положения, а ние можеше дори и 3-ти да вкараме. Доволен съм“, започна той. 

„Намерихме заместници на напусналите. В защита не изпитвахме трудности днес, но ще продължим да развиваме играта си. Има все още доста неща, които трябва да подобряваме. Точността в подаванията и бързината на преходите. Има доста какво да се прави, но победата е важна за самочувствие“. 

„Никога не съм криел, че имам сантименти към Ботев Пловдив. Пожелавам им искрено успех в новия им път. Никога не деля противниците у нас, винаги може да станат грешки при подценяване. Всички отбори са равностойни, така че трябва да се подготвим за следващия мач подобаващо“, завърши Киров.