Сборен отбор на спортните журналисти спечели първо място в благотворителния футболен турнир в подкрепа на самбиста Георги Огнянов – Макарона. Представителите на четвъртата власт спечелиха два последователни мача, като на финала надиграха сборен тим от бивши и настоящи футболисти. Благотворителният турнир, организиран от livesport.bg, който се проведе в компелкс „Царско село”, бе с цел събиране на средства за лечението на Макарона.

Самбистът е петкратен републикански шампион по джудо и многократен по самбо, студент в Националната спортна академия „Васил Левски”, състезател на клуба по самбо към НСА. Георги получава тежка травма на Световното първенство за студенти по самбо в Чехия (22-24 октомври). Диагнозата на спортиста е строшен 5-ти и спукан 6-ти шиен прешлен.

Журналистическият тим надигра в полуфинала отбор съставен от състезатели от самбото и свободните боеве. Победата обаче бе изключително трудна, след като се стигна до обрат от 0:2 до 3:2. С голове се отчетоха Найден Тодоров (24 часа), Никола Ибришимов (БНТ) и Бисер Тошев (Спортал). В състава на журналистите играха двама представители на Гонг Веско Вълчев и Стефан Стоянов, както и колегите Филип Петрунов (Лайфспорт), Ясен Тошев (Спортал), Богомил Русев (Меридиан мач).

До финал стигна и звездният тим, съставен от бивши и настоящи футболисти, който на полуфинала победи приятелите на Георги Огнянов.

Финалният мач бе изключително оспорван. В звездния отбор личаха имената на Дончо Донев, Чавдар Цветков, треньорът на Академик Семир Селимински, действащите футболисти Атанас Курдов и Роналд Донев, треньора на вратарите в ЦСКА Йордан Йорданов. Два пъти звездите повеждаха в резултата, но и два пъти журналистическият тим стигна до изравняването с голове на Найден Тодоров и Бисер Тошев. Така се стигна до изпълнение на дузпи, които трябваше да решат победителя.

По-сериозни нерви демонстрираха представителите на четвъртата власт. Веско Вълчев хвана 3 дузпи на Атанас Курдов, Чавдар Цветков и Николай Цветин, а Дончо Донев нацели левия стълб. Така звездите отбелязаха само една дузпа, дело на Роналд Донев. За победата на журналистите бяха нужни само две попадения и те бяха реализирани от братя Тошеви.

Така сборният журналистически тим вдигна купата на победителите и пожела на приятелите на Георги Огнянов – Макарона бързо да бъдат събрани необходимите за лечението му средства.

БАНКОВАТА СМЕТКА ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ E :

Банка: ОББ АД

Номер на сметка: BG 96 UBBS 80021027781430

BIC CODE:UBBS BGSF

Титуляр на сметката: MАРИЯ ОГНЯНОВА