С благодарствени грамоти "Рицарско сърце" ще бъдат удостоени ПФК Левски, вратарят на националния отбор на България по футбол и на холандския Твенте Николай Михайлов, футболистът на Литекс Светослав Тодоров, помощник-треньорът на ЦСКА Светослав Петров и култовият герой на Димитър Рачков от "Пълна лудница" - Жоро Бекъма.

Всички дариха свои фланелки и топки с автографи за втория благотворителен търг в Добрич в помощ на 4-годишната Александра Маркова, която се нуждае от лечение в Израел, както и на ЦДГ "Бодра смяна".

Организаторите на аукциона съобщиха, че са събрани общо 805 лева.

Най-голям интерес имаше към фланелката на Михайлов, за която пет дни в Интернет наддаваха фенове от три страни България, Швеция и Гърция. В крайна сметка тя бе спечелена от Владо Борисов от София срещу 500 лева.

Сумата бе рекордна в двете благотворителните инициативи, след като в първото издание бизнесмен от Панагюрище брои 460 лева за шаха на световния шампион Веселин Топалов.

В двата благотворителни търга бяха събрани общо 2092 лева. Около 23500 лева са набраните до момента средства за лечението на Алекс в Израел.

Банковата сметка на Александра Маркова е: IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.