След напрегната, изключително равностойна игра между финалистите на изкуствения терен на стадион Берое, играчите на Хаджи Димитър Сливен станаха за втори път шампион на Стара Загора.

Злополучният гол за съперниците от Ремиза бе отбелязан към края на първото полувреме. Второто полувреме и силите на миналогодишните шампиони на Каменица ФенКупа – "Ремиза" не стигнаха да обърнат резултата до края на срещата. Все пак, те ще заминат за втори път на финал на Каменица ФЕНкупа като подгласници на първенците от Хаджи Димитър. На Големия финал през септември, двата отбора ще се състезават с останалите 22 тима за грандиозната награда – билети за мач на европейски отбор по избор на Шампионите в турнира. През уикенда Шампионът на Стара Загора – Хаджи Димитър изигра общо 6 мача със сбор от головите разлики 29:13. На 3-то и 4-то място след наказателни удари се класираха съответно отборите на Звездите Сливен и Ивис СЗ. Освен награди за четирите най-добри отбора в региона, организаторите връчиха и 3 индивидуални приза. Тимът на Траките СЗ бе отличен като "Най-спортсменски отбор", Георги Христов бе обявен за "Най-добър вратар", а "Най-атрактивен състезател" на Стара Загора е Христо Стоев от Ремиза (СЗ). Наградите връчи кметът на града проф. Светлин Танчев и Петко Петков. Официалния делегат на Димитър Пенев в Стара Загора – Петко Петков вече набеляза 3-ма аматьори, който Стратега ще включи в селекцията на "Звездния отбор на Каменица". Петко Петков премълча имената и отборите, в които участват неговите избраници, но разкри, че двама са полузащитници, а третият нападател. До момента общо 8 таланта от Габрово, Пловдив и Стара Загора са номинирани за участие в тима. През юли "Звездният отбор на Каменица" ще се бори за победа срещу "Златните момчета на България" от Световното в САЩ `94. За втори път в историята на Каменица ФЕНкупа един и същи човек грабва два пъти 365 литра "Каменица" в играта "Точен шут". Щастливецът Лазар Будаков спечели пивката награда през 2008 г. и призна, че за него запазил само 2 стека. Останалото количество, едва побрано от двустайния му апартамент, щедро раздал на колеги и приятели. Повече от 1100 фенове на футбола се включиха в регионалното първенство на Каменица ФЕНкупа. През уикенда бяха вкарани 306 гола. Най-голямата голова разлика бе в срещата между "ФК Б.Л.О" и "ФК Зара" с резултат 6:0. В неделя ентусиасти имаха шанса да атакуват вратата на Веселин Рашков в играта "Играй с вратаря". Малките врати и ловките умения на стражата не се оказаха проблем за Иван Иванов, който спечели маркова топка Puma. "Заралии ни прибраха всички награди", споделят със задоволство организаторите и допълват: "Толкова късметлии не сме срещали тази година, което потвърждава всеизвестния факт, че Стара Загора е един от най-футболните градове на България".

Този уикенд приключиха квалификации в Благоевград, Разград, Русе и Търговище Следващия уикенд, на 28 и 29 май, предстоят полуфинали в Благоевград и квалификации във Варна, Добрич и Шумен.