Втора поредна загуба в Макдоналдс Медийна лига претърпя футболния отбор на Гонг. Цял мач "черните пантери" играха безотговорно в защита и грешаха елементарно в нападение, и логично отстъпиха с 0:1 от колегите си от БНТ. Ники Ибришимов и компания стигнаха до единственото попадение в мача секунди преди края, когато след изпълнение на пряк свободен удар и последвало разбъркване, топката се оказа в мрежата на Веско Вълчев.

Пет минути преди победния гол, след нарушение срещу Иван Иванов в наказателното поле, Краси Илиев за първи път от дълго време насам пропусна да реализира отсъдена за Гонг дузпа. Това можеше да реши всичко в двубоя между двете медии, но стражът на държавната телевизия показа завиден рефлекс и спаси.

След тази победа БНТ изпревари Гонг във временното класиране на първенството и се изкачи на трето място. Двете поредни загуби пък свалиха радиожурналистите както на земята, така и от лидерската позиция. Според близкостоящи източници от клуба това със сигурност може да доведе до треньорска рокада. Въпреки че на този етап е само спекулация и е малко вероятно да се случи, едно от спряганите имена за нов наставник на "пантерите" е това на Миодраг Йешич. Сръбският специалист е в България и вчера бе засечен да разговаря на четири очи с Веско Вълчев (виж видео).

Очаква се тези дни ситуацията да бъде изяснена на извънредна среща с ръководството в лицето на Валентин Грънчаров. Тимът ще постави наболелите проблеми на масата, а освен тях и една отлежала сливова, плюс младо жертвено агънце.