С добро настроение, шеги и закачки, футболната формация на Гонг постигна убедителна победа с познатия на милиони фенове на футболната игра резултат 7:2 в поредния кръг от Макдоналдс Медиа лига. Още в понеделник на специална закрита тренировка, след като се справиха с едно цяло печено агънце, "черните пантери" наточиха нокти за нова жертва, в ролята на която без да искат се оказаха колегите от Меридиан мач.

Развоя на двубоя до полувремето обаче не предвещаваше подобно поражение за вестникарите. С много желание и приличен футбол, съперникът на Гонг стигна до откриване на резултата в 12-ата минута. Голът във вратата пазена от Веско Вълчев стресна "пантерите", които имат лоши спомени именно от този противник. Наложи се лекуващият контузия Иво Йовчев на пожар да се появява на терена и след няколко добри отигравания да се окаже в прегръдките на своите съотборници. Опитната "котка" изрева* след гола и зарадва публиката с подобен на Юсеин Болт поздрав, но малко променен към поза на стрелец опънал лък. (* - Пантерите притежават характерна анатомична структура на глътката, която позволява те да издават звуци наречени ревове. В редки случаи освен ревове става въпрос за крясъци, викове, разправи със съдията и други).

След кратък разбор на почивката, селекцията на Гонг натисна съперника си и логичното се случи. С повече физически сили и комбинативна игра, радиожурналистите започнаха да нижат гол след гол. С красиви попадения се отличиха още Емил Евтимов, Иван Иванов, Ясен Гинев, а Кирил Лулев и Краси Илиев не оставиха съмнение у никого, че се намират в отлична форма. Въпреки че по едно време на терена се появи наставника на тима Александър Диков и целият отбор заигра с желанието старшията да вкара гол, до негово попадение не се стигна. В самия край на срещата, увлечени в предни позиции, гонгаджиите допуснаха резултатът да стане 7:2 след красив прехвърлящ удар.

В останалите двубои играни днес:

Телеграф - Ринг.БГ 5:0

Про.БГ - Спортал 6:0

Нова Тв - БНТ 0:3

24 часа - Агенция БЛИЦ 2:2

Лайвспорт - ТВ7 0:5

резултати и класиране