Футболни звезди, журналисти и дипломати ще се пуснат във второто издание на футболния турнир на приятелството организиран от немското посолство. Надпреварата е предвидена за 26 юни на изкуствените игрища на стадион „Славия”.

В нея ще се пуснат 10 отбора, които ще бъдат разделени в две групи по 5 тима и ще се играе по системата всеки срещу всеки. Най-успешният български треньор Димитър Пенев ще изведе в турнира отбора на немското посолство като извинение за загубите, които причинили на немците докато бе селекционер на българския национален отбор.

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов също е дал съгласие за втора поредна година да участва в турнира. Освен него ще играят Емил Костадинов, Даниел Боримиров, Емил Велев, Андрей Желязков, Гошо Гинчев и други футболисти от близкото минало.

В надпреварата ще участва и националният женски отбор, като веднага след края на турнира ще се организира агитка, която ще изгледа откриването на световното женско първенство по футбол и срещата Германия – Канада.

Сборен медиен тим също ще опита да се справи със съпротивата на бившите футболни звезди, които миналата година спечелиха турнира. Този път журналистите се заканиха, че победата ще бъде тяхна.

Турнирът е под патронажа на немската легенда Франц Бекенбауер, като преди финалната среща ще се играе демонстративен мач между детските отбори на Левски и Славия.

Всички постъпления по време на надпреварата ще бъдат дадени за благотворителност.